Kargalar Kafeste

Pera Palace-Taksim

Yazımın başlığını gördüğünüzde içeriği konusunda bir fikriniz oluştu mu?
Kargalar Kafeste(Crows at the Cage) grubunu bilmeyenler buda nereden çıktı dediler mi?

Ünlü Orkestra Şefi Önder Bali...
Hava durumu sunucusu olarak tanınan ve meteoroloji yüksek mühendisi Gökhan Abur...
Oyuncu ve Opera sanatçısı Atılgan Gümüş...
Bataride senelerin davulcusu, şarkıcısı Korkut Koray...
Basta ve gitarda Nezih Yeşilnil...
Ekibin serçesi Gökçe Coşkun’dan oluşan bir grup!

Ve Biraz Dean Martin,
Biraz Frank Sınatra,
Biraz Sammy Davis,
Biraz Dario Moreno,
Biraz Tanju Okan,
Biraz Ayten Alpman,
Biraz Fecri Ebcioğlu,
Biraz Berkant!

Özetleyecek olursam dünyanın ve Türkiye`nin efsanevi şarkıcılarının akıllara kazınmış eserlerinden oluşan repertuarlarıyla, bulundukları her ortamda insanı nostaljik bir ambiyansın içine çeken... Esprilerin hava da uçuştuğu, samimi, eğlenceli bir şov sunan müthiş bir ekip!
Grubun adını duyduğunuzda ne anlama geldiğini düşündünüz mü hiç? Gerçek anlamından farklı yorumlayanlar mutlaka olacaktır… Ki benim arkadaş çevremde oldu. Ben hemen söyleyeyim kargaların ölümsüzlüğün sembolü olmasından yola çıkılmış. Ve pek tabii ekibin hepsinin siyah giyiyor olması…

Ek olarak belirtmeliyim ki; Kargalar Kafeste Grubu’nun bir röportajında okumuştum ‘Üç saat ara vermeden çalıyoruz, kimse yerinden bile kalkmıyor’ diyorlardı. Gerçekten de böyle! Üç saat nasıl geçiyor fark edemiyor, en ufacık bir anı dahi kaçırmak istemediğinden oturduğun yerden kalkamıyorsun! Bu muhteşem ekip ile 3 Mayıs Cuma akşamı Pera Palace Orient Bar’daki final gecesinde tanıştım. İnanılmaz performanslarıyla müzik ziyafeti sunuyorlardı. Bende misafirlerden biriydim ve sezon kapanışını yakalamış olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyordum. Yedi tepeli şehrin incisi olarak parlayan Pera Palace Hotel’in büyüsüyle bu özel grup damağımızda her daim özlenecek bir tat bıraktı!

Pera Palace’da masal tüm zarafetiyle gerçekten devam ediyor !

Yorumlar